Tijdens het koken worden geuren worden geabsorbeerd in de stof. Dit is een gemeenschappelijke zorg voor velen bij het denken over het gebruik van gordijnen in de keuken, hoewel dat niet altijd het geval is. Lees verder voor meer informatie over het gebruik van gordijnen in uw keuken!

Voor- en nadelen van het gebruik van gordijnen in een open keuken-woonkamer

Omdat open keukenindelingen meestal gepaard gaan met een modern interieur, is het belangrijk om hedendaagse elementen te combineren voor een samenhangende uitstraling. De kernfactoren van deze ruimte zijn helderheid, minimalisme en ruimtelijkheid, anders kan de keuken-woonruimte er saai en geclusterd uitzien. De voor- en nadelen van het gebruik van gordijnen in een open ruimte variëren van stijl tot functionaliteit. Beginnend met de voordelen, kunnen gordijnen worden gemaakt met een breed scala aan materialen. In de koudere jaargetijden kan een open keuken vrij koud zijn van tocht. In dit geval kunnen thermische gordijnen de koude lucht tegenhouden en de warmte binnenhouden, waardoor de ruimte comfortabel en levendig blijft. Aan de andere kant kunnen voile en gordijnen de zachte bries naar binnen laten waaien met behoud van de privacy tijdens de warmere maanden.

Esthetisch gezien spelen gordijnen een belangrijke rol in de vormgeving van een interieurstijl met de diverse designs die verkrijgbaar zijn. Dit is vooral belangrijk voor open keuken-woonkamers, omdat ze het hart vormen van een huis waar gezinnen met elkaar omgaan en waar gasten worden begroet. Er zijn zo veel verschillende looks die bereikt kunnen worden, bijvoorbeeld, controleer gordijnen voor moderne boerenkeuken; schone neutralen voor een Scandinavisch geïnspireerde look of subtiele bloemen voor een landelijke keuken.

Gordijnen zijn veel gemakkelijker schoon te maken dan jaloezieën. Gordijnen zijn gemakkelijk uitwasbaar of droog te reinigen en stof kan er zonder problemen uit worden geschud.

 

De nadelen van het gebruik van gordijnen in een open keuken-woonkamer zijn de beperkte reeks kant-en-klare gordijnen die verkrijgbaar zijn, omdat ze meestal van vloer tot plafond moeten worden gemaakt, die het best op maat gemaakt kunnen worden voor de perfecte pasvorm. Voor kleine keukenramen kan een normale stijl van gordijnen er niet goed uitzien, in welk geval romaanse jaloezieën beter geschikt zijn.

Het kiezen van de verkeerde stijl van gordijnen in een woonkeuken kan een onaangenaam brandpunt creëren dat de stijlstroom van een huis kan doorbreken. Het gebruik van gordijnen in deze ruimte betekent experimenteren met donkere tinten, gedurfde patronen en zware stoffen worden afgeraden. Wij stellen voor om vast te houden aan neutrale tinten, eenvoudige patronen en lichte stof om de open ruimte nog verder te verbeteren en op te fleuren.

Kookgeuren in een open keuken

Met een open keuken-woonruimte zijn gordijnen geen groot probleem, omdat er genoeg ruimte is voor kookgeuren om doorheen te circuleren. Bi-vouwdeuren zijn een van de beste opties om kooklucht te laten ontsnappen als de geur een punt van zorg was, omdat ze een goede hoeveelheid lucht naar binnen laten stromen als ze open zijn. Natuurlijk zijn bepaalde gordijnstoffen gevoeliger voor geurabsorptie.

Hoe minder luchtdoorlatend de stof is, hoe moeilijker het voor kookgeuren doorlaatbaar is, waardoor het voor kookgeuren gemakkelijker is om aan te kleven. Natuurlijke vezels zoals katoen, linnen en wol zijn beter bestand tegen geuren en ook tegen linnenmix, katoenmix en viscose, terwijl stoffen zoals polyester, nylon en fluweel meer vatbaar zijn voor geurabsorptie. Wij raden katoen en linnen in dit scenario aan, omdat ze gemakkelijk te onderhouden, schimmelbestendig en duurzaam zijn en de open ruimte een natuurlijke uitstraling geven door hun lichte gewicht.

Het gebruik van gordijnen in de kookruimte

Cafégordijnen of extra korte gordijnen met tiebacks zijn aan te bevelen. Het gebruik van gordijnen in de kookruimte kan een huiselijke sfeer geven aan een ruime open ruimte en een keuken een finishing touch geven. Wij raden brandvertragende stoffen aan die ofwel geweven zijn met brandwerende vezels, ofwel uw gordijnen speciaal gecoat zijn.